Het Klooster Breda

Labé is een bedrijfsactiviteit van Het Klooster in Breda. De doelstelling van de Stichting is opvang en onderdak bieden aan 12 mensen die uit dakloosheid komen.
Om dit mogelijk te maken ontwikkelt Het Klooster diverse bedrijvigheden.
Momenteel zijn de volgende bedrijfsactiviteiten actief:
– Het bakken en verkopen van appeltaarten
– Verhuur van ruimtes voor vergaderingen en bijeenkomsten
– Een circusresidentie
– Labé tassen, maken en verkopen tassen van gerecycled materiaal

Klik hier voor meer informatie over Het Klooster Breda.

labé klooster
Banners recyclen Labé recycling

Recycling bij Labé

Bedrijven, evenementen en organisaties doneren hun gebruikte reclamebanners (reclamedoeken) aan Labé. Wij upcyclen deze banners tot nieuwe, unieke producten, zoals tassen, schorten, etui’s en documentmappen. Op deze manier wordt voorkomen dat de reclamebanners op de afvalberg terecht komen én er ontstaan mooie, creatieve, maatschappelijke en sociale producten waar wij trots op zijn, net als onze klanten.

Sociaal en maatschappelijk

Het design van de tas wordt bepaald door de opdruk van de banner en het model van de tas. Door het maken van een mooie uitsnede krijgen de tassen allemaal een bijzondere uitstraling. Het proces is maatwerk ofwel ‘slow-fashion’. Elke tas is uniek!
De collectie telt momenteel zo’n 40 modellen.
Bij Labé willen we zo duurzaam mogelijk werken, met hergebruik van materialen en eerlijke lonen.
Bedrijven, instellingen en festivals kunnen banners om laten toveren in unieke tassen. Ga hier naar de bedrijvenpagina van Labé.
Heb je een banner en wil je er een tas van laten maken? Ook dat kan! Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

Banners recyclen labé werkplaats
Banners recyclen labé tas van mijn hart

Tas van mijn hart – MVO

Labé tassen worden gemaakt van gebruikte reclamebanners. Hierdoor komt er minder afval op de afvalberg terecht. De producten worden op een ambachtelijke wijze gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De opbrengst komt ten goede aan de doelstelling van de Stichting: een woon-werkgemeenschap voor twaalf mensen die uit dakloosheid komen.

Voor meer informatie: neem contact met ons op