was successfully added to your cart.

Collectie

Paleis Soestdijk

By 1 maart 2018 Geen Reacties
paleis Soestdijk

Van Paleis Soestdijk heeft Labétassen enkele gebruikte banners ontvangen. Van deze banners gaan we tassen en etuis maken. Maar omdat de bankjes in de tuin van het Klooster nogal hard zitten, hebben we er eerst enkele tuinkussens gemaakt. Zo wordt de boel lekker opgevrolijkt en kunnen we ‘koninklijk’ zitten.

Paleis Soestdijk

Een Amsterdamse burgemeester liet rond 1605 een jachthuis bouwen tussen Soest en Baarn. Stadhouder Willem III kocht de hofstede in 1674. In 1795 werd door de het genationaliseerd door de fransen en veranderde het in een Franse kazerne. In 1815 kreeg Koning Willem II het jachtslot cadeau voor zijn optreden tegen de Fransen.

Soestdijk werd rond 1820 verbouwd door de kroonprins Willem en zijn echtgenote Anna Paulowna. Het werd een echt zomerpaleis, met twee nieuwe vleugels. In 1928 kreeg koningin Emma voor haar 70-ste verjaardag elektrisch licht op Paleis Soestdijk.

Het paleis werd permanent bewoond vanaf 1937 door prinses Juliana en prins Bernhard. Het paleis kreeg een centrale verwarming. Van 1940-1945 herbergde het paleis Duitse officieren. In 1948 werd Juliana Koningin en werd Paleis Soestdijk de koninklijke residentie.

In 1980, na de inhuldiging van Koningin Beatrix bleven prinses Juliana en prins Bernhard er wonen tot hun dood in 2004.

Sinds 1971 is het paleis Rijksbezit. Ga voor meer informatie naar de website van Paleis Soestdijk.